Workshops

Workshop 

Halvdag (från 2 1/2 timme) 

Core Awareness
(bygger på metoden I.C.C)


Workshopen Core Awareness ligger bakom onlinekursen med samma namn. 

Under denna workshop kommer du som deltagare, via block, från grunden skapa djup kontakt med de inre core musklerna. 

Du får till att börja med lära dig de tre grundläggande anspänningsteknikerna innan du genom djup anspänning kommer märka hur din ländrygg och bäckenbotten aktiveras. 

Vi kommer ha en praktisk enklare anatomisk genomgång för att du ska förstå vad som händer och varför rätt anspänning är så viktig.

 

Varför Core Awareness?


Genom att gå denna workshop får kommer du få hjälp att skapa full kontakt med musklerna på djupet i din bål vilket leder till ett magparti som är starkt inifrån och ut.

Att införliva Core Awareness i din träningsrutin, ja, till och med dagliga rutiner, är väsentligt för att du ska kunna prestera fysiskt optimalt och en förutsättning för en smärtfri och funktionell kropp. 

På köpet får du en hållning och mage/bål som klarar det mesta.

Workshopen Core Awareness handlar om att bli medveten om när och hur du aktiverar musklerna på djupet inne i magen. Du lär dig att automatisera din aktivering av magmusklerna i de tillfällen där de fullt ut behöver "ställa upp" för dig! 

Du lär dig vilka muskler i bålen som du kan styra med din vilja och vilka du kan aktivera genom att ha en viss grundspänning i bålen medans du tränar Core.

Lär du dig detta kommer du sedan ha full nytta av din starka core, oavsett om du är vardagsmotionär, kontorist, padel-utövare eller professionell idrottare.


Vad innehåller denna workshop?


● Insikter i hur viktigt det är att träna bålen medvetet - jag avslöjar tricken för hur du kopplar in den djupa coremuskulaturen.

● En enkel anatomisk genomgång av coremuskulaturen för att du ska ha övergripande förståelse kring hur din mage och rygg är uppbyggd och även förstå varför medveten coreträning gör sån otrolig skillnad i din träning och vardag.

● Genomgång av grunderna av hur du skapar rätt anspänning i bålen.

● Övningar för att finna och ge dig kontroll över dina coremuskler.


Efter en kort fikapaus:


● Ett komplett gruppträningspass på cirka 40 minuter där även hela uppvärmningen och aktiveringen av hela bålen ingår.


Om utbildaren:


Patric Svanberg är utbildad inom idrottsmedicin och har jobbat 12 år som Coreinstruktör och friskvårdskonsulent på Scania samt har idrottslärarlegitimation och genomförde Coreträning med över 120 elever för att testa effekten av träningen som ligger bakom kursen.

Patrics workshop "Core Awareness" handlar om att hjälpa dig att lära känna din kropp på djupet, slippa ryggvärk och på köpet öka din prestation!

Patric som även är holistisk coach och kroppsterapeut älskar att bidra till människor och han undersöker och behandlar utifrån sambanden mellan att orka prestera på topp och ha en god livskvalitet och att ha en medveten Coremuskulatur.

Patric har en omfattande kunskap och erfarenhet inom området kropp, psyke och känsloliv via rollerna som livscoach, legitimerad Idrottslärare, friskvårdskonsulent och holistisk kroppsterapeut. Han är också utbildad inom medicinsk laser samt utbildad testledare och Core. 


Om ni som grupp/företag är intresserad av min workshop kontakta mig via formuläret nedan så skräddarsyr jag upplägget och tiden utifrån gruppstorlek och träningsnivå. 


Mvh Patric Svanberg 

Holistisk Coach och kroppsterapeut 

Coach4life Sweden 
 

Intresseformulär gällande workshop