"Ögonöppnare..."

Feedback från deltagare på online-kursen 

"Att Sätta Gränser - och frigöra energi
i ditt liv "

Det är så häftigt att se och höra deltagarna som jag föreläst för och även coachat i grupperna. 

Att få se och höra deras ansiktsuttryck och insikter och hur de mer och mer börjar skapa ett nytt liv med mer egenvärde och hälsosam gränssättning där de sätter sina egna behov i första hand.

När jag får kommentarer som nedan från deltagare i kursen "Att Sätta Gränser - och frigöra energi i ditt liv" känns det verkligen som att jag valt rätt yrke, eller rättare sagt livsstil 
- för att coacha är mer än ett jobb för mig - det är min mission -

"Kraftfull påminnelse. Listan hamnar på min vägg med affirmationer, påminnelsen, shadow work topics samt mål. Tack "

¤


"Intressant uppgift, syncronicity för min del. En kväll i veckan fick jag uppleva en stor insikt. Killen jag dejtade ett tag satt framför mig och rev all tillit jag någonsin kunde ha haft för honom i småbitar. Jag kände en lugn inombords, min inte styrka, min trygghet, reagerade inte alls, observerade enbart situationen. Jag insåg att det hade ingen betydelse för mig om jag litar på honom eller ej. Jag kände trygghet inom mig. Det var stort jag som trodde i över 7 år att tilliten var min största utmaning sedan skilsmässan."


¤


"Sedan vi pratade om kommunikation på en av föreläsningarna använder jag tydligt gränssättning utan att angripa någon och det funkar bra för mig. Folk reagerar och det är bra. Men jag påminner mig om mina behov och mitt värde och då blir det hela genast enklare att hitta rätta orden."


¤


"Så sant. Jag är inte heller ansvarig för andras tankar, not my business vad andra tänker om mig (var svårt i början men inte längre)"


¤


"Alltså, var ska jag börja? Det är bara ytterligare ett anfall att bli av med energitjuvar. Jag sa upp mig från ett jobb förra veckan, omvandlade ett kontrakt som tog alldeles för mycket energi till ett nytt arbetskontrakt som ger mig mer frihet. Det är bara kul att säga NEJ till saker som verkligen inte känns rätt. Nu är det dags för huset och förrådet. Jag flyttade hit i december och hade inte orken att ta i alla saker som inte behövs längre ... Grannarna blev lyckliga igår när de fick saker av mig, inlämning till loppis imorgon, resten till Marketplace ... vad det känns skönt. Däremellan har jag mycket tid att identifiera mina tankar och upptäckte intressanta mönster. Så, förlåt att jag inte var aktiv här i facebookgruppen, jag var upptagen med att "städa mitt liv. Jo, fb vänlistan står också på min to do. IRL löser sig allt eftersom ... "


¤

"Tillit hemma eller på jobbet påverkar mig tydligt, där det finns tillit känner jag mig avslappnad, jag törs uttrycka mig utan att vara i "försvarsposition" och kan vara kreativ på olika sätt. Mer frid i sinnet helt enkelt. "


¤


"Tillit är något som blivit en vana utifrån det vi är uppväxta med.Jag lärde mig att jobba hårt, ännu hårdare och ändå gav det inget bra. Jag lärde mig att det är okej för vissa att mobba/retas men inte för andra att reagera på det. Jag lärde mig trycka undan mina känslor för de är inte viktigt. Jag lärde mig att min vilja står i skogen och växer. Så tilliten till familjen, samhället, trygghetens aldrig funnits i mitt liv. För det har aldrig varit trygghet mer än att vi hade alltid mat på bordet."


¤


"Behov - precis så är det. Jag har under alla år hjälpt alla andra, mamma, brorsan, alla och allt på jobbet, min fd sambo när vi levde ihop, barnen när de kom, vännerna. JAG kom alltid sist. DET GÅR INTE längre. All energi dränerades, mer och mer. Mindre och mindre att ta från. Ändå är samhällets plan att man ska kunna prestera, klara sig själv, jobba och vara nöjd. Sjukare och sjukare blev jag."


¤


"Jag fattar att jag måste värdera mig själv. JAG är viktigast i mitt liv. Det jag behöver, mina behov är viktigast. Det är det jag jobbar på nu. Ge mig själv kärlek, respekt, undvika relationer som dränerar, ge mig själv positiva saker, saker jag mår bra av (dans, bra mat, träning, meditationer, affirmationer, skratt, äkta genuina kärleksfulla vänner) "


¤


"Så sant med kommunikationen - mår vi dåligt sänder vi ut "dåliga/fel" signaler när vi kommunicerar. För vi vågar kanske inte vara 100% ärliga mot oss själva. Detta steget har jag inte kommit till ännu. Jag jobbar på att bygga upp min självkänsla, min självkärlek och kunna stå upp för mig själv - så jag kan kommunicera ärligt med familj, vänner, arbetskamrater, chefer, mfl."


¤


"Självkärlek.

Jag valde att i lördags ta en dag enbart för mig själv. Klädde mig i kläder jag alltid använde förr, sminkade mig, åkte till en annan stad och bara strosade runt i affärer, några fik. Jag kände mig för första gången levande på väldigt länge. Jag kunde vara mig själv. Ingen visste vem jag var. Jag mådde så bra tills jag åkte hem då kom ångesten igen att bli någon som ska passa in i bilden hemma.. Som mamma, sambo. Kände att jag blev låst direkt. Detta är något jag vet jag måste ändra på för att kunna få känna min Självkärlek stark igen."


¤

"Om behov, instämmer med det som står i texten. Men det är ju lätt i teorin men inte lika lätt i praktiken. Självinsikt, vilka behov man själv har, känns som en lyx att man skulle få det uppfyllt. Har nog växt upp utan att reflektera över vad jag behöver, lärt mig att anpassa mig efter personer och situationer. Att sätta sig själv främst "kostar" mycket på mitt samvetskonto. Men jag har sedan några veckor tillbaka, inom denna utmaning, tagit upp mina insikter om behov med både min man och barn."


¤


"Kändes bra att ventilera och döda den lilla djävulen som säger att mina behov kommer senare. Både min man och barn förstod mig. Att det kan vara så lätt att bli kvitt de värsta demonerna ... Betyder inte att jag är klar men processen är påbörjad och jag gör min omgivning medveten om mina nya gränser. Känns bra och tror att självrespekten är på väg upp."


¤


"Om kommunikation, finns så många exempel på dålig kommunikation både i hemmet och på arbetsplatsen och hur det påverkar oss. Ett exempel är hur meddelanden via Messenger, WhatsApp mm och epost kan påverka oss olika beroende på hur vi mår och hur vi tolkar det som står. Nuförtiden ringer man inte upp folk på samma sätt och får en tydligare känsla utan istället kör man egna tolkningar av ord eller av tystnad. "varför svarar hen inte" och demonen sätter igång att regissera egna tolkningar. Farligt farligt."


¤


"Självinsikt/självrespekt. 

Jag blev mobbad som barn. En hemsk upplevelse som jag ständigt jobbar med men som nästan ingen i min närhet känner till. I skolan hade jag fel familj, kläder, skor. Alltså ytliga saker som man som barn egentligen inte brydde sig om. Men att bli mobbad från 2 klass upp till 6:e klass satte spår i mig att inte duga som jag är. Jag försökte bli någon jag inte var. Även då i förhållanden blev det att jag rättade mig efter den andra parten. Vilket jag förstår just nu att jag måste släppa det och gå min egen väg att bli den jag egentligen är."


¤

Nya grupper startas hela tiden - Men även du som individ kan gå kursen på egen hand

Nu vill jag hjälpa fler så nu släpper jag platser till kursen för nya grupper och även för enskilda individer 

(boka via länken längt ned)


Känner du att du vill skapa ditt eget nya liv där du är huvudpersonen? Få lite verktyg till hur du ska hantera människor i din omgivning eller hur du kan skapa ett liv där du mår som bäst?


Detta blir lite som coaching i grupp (och/eller för dig som individ. 

Det kommer vara 4 tillfällen under en månad och vi har workshops/föreläsningar en gång per vecka.

Däremellan har vi en stark sammanhållning i vår egna coachinggrupp här på Facebook, där allt material och reflektionsövningar kommer finnas.


Här kommer du kunna umgås med fler med samma önskan och mål om att skapa hälsosamma gränser och göra val som du mår bra av och du kommer få och ge pepp till av och till de andra i gruppen!


Skicka mig ett PM om du är sugen på att komma igång med gruppkursen eller gå in på nedan länk om du hellre vill gå kursen på egen hand vilket flera andra redan gör.